Híreket kommentál Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője

2011.03.04

Nem megszorító csomag - hangsúlyozta a Széll Kálmán Terv kapcsán Navracsics Tibor. A miniszterelnök-helyettes a konkrét intézkedések közül a rezsiköltségek befagyasztását emelte ki. A rokkantnyugdíjak felülvizsgálatával kapcsolatban azt mondta, a közmunka-programok segíthetnek abban, hogy a munkaerőpiacra visszaterelt emberek ne maradjanak munka nélkül. A bankadóval kapcsolatban azt mondta: a többletbevétel az államadósság-csökkentő alapba megy, amely tehermentesíti a gazdaságot, beindulhat és tartóssá válhat a gazdasági fejlődés. (HVG, március 1.)

De igen! Ez egy megszorító csomag! A Fidesz pedig azt ígérte tavasszal, hogy véget vet az MSZP megszorító gazdaságpolitikájának. Ezzel szemben ugyanazt az elhibázott irányt követi, mint elődje. Tudomásul kellene végre vennie minden magyarnak, hogy csak a kutya változott, a láncot tartó kéz ugyanaz… A Fidesz-KDNP frakciószövetség ugyanúgy a külföldi tőkés érdekkörök magyarországi helytartója, mint az MSZP. Orbán Viktornak ugyanúgy Brüsszel és Tel Aviv diktál, és amíg ez így van, a magyar csak rabszolga lehet a ma még Magyarországnak nevezett uniós gyarmaton. A rokkantnyugdíjak felülvizsgálatával olyan tisztességes emberek ezreit sérti meg a kormány, akiket amúgy is megaláz a rokkantsági nyugdíjnak nevezett alamizsna. Aki hosszú évek, évtizedek munkája nyomán szenvedett egészségkárosodást, az nem tud részt venni a közmunkaprogramban. Inkább a cigányság azon részét kellene végre munkára bírnia a kormánynak, akik még soha nem tapasztalták meg, mit jelent megdolgozni a megélhetésért. A bankadót a pénzintézetek a lakosságra terhelik át. A rezsiköltségeken túl pedig már az alapvető élelmiszerek is egyre elérhetetlenebbek az alacsony keresetűek számára.

"Az államadósság elleni küzdelmünkben kulcsszerepe lesz annak is, hogy számon kérjük azoknak a politikusoknak a felelősségét, akik ezt az elképesztő adósságot az ország nyakába varrták" - írja Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök. (Privátbankár, március 1.)

Az államadósságot nem bólogató János módjára kellene eszetlenül törleszteni, hanem újra kellene tárgyalni azt a hitelezőkkel. Azoknak, akik a lakosság hozzájárulása nélkül, hazaáruló módon a költekező, pazarló, szemfényvesztő politikájuk finanszírozására a teljes magyar népességet eladósították, az igazságszolgáltatás előtt kell felelni bűneikért, ha majd nem a párt, hanem a nemzet érdekeit előtérbe helyező magyarok kerülnek kétharmados többségbe saját országgyűlésükben.

A Magyar Demokrata Fórum felszólította Bokros Lajost, hogy adja vissza európai parlamenti mandátumát. A párt azzal a nyilatkozattal támasztja alá kérését, amelyet a politikus 2009 februárjában írt alá, és amelyben vállalta, hogy ha a párt az kéri, akkor visszalép. Bokros most azonban azt mondta: semmiféleképpen nem adja vissza mandátumát. EP-képviselő pedig nem hívható vissza. (ATV, február 28.)

Ez hír? Mi az az MDF és ki az a Bokros Lajos? Az MDF annyira súlytalan, mint az említett EP-képviselő. Mint zsák a foltját, jól egymásra találtak. Vetekedhetnek abban is, hogy külön-külön, vagy együtt okoztak-e több kárt az országnak.

A helyszínről nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy holokauszt-emlékműről van szó. Nem az országban amúgy is elszaporodott holokauszt-megemlékezések számát akartuk növelni – mondta Novák Előd, a Jobbik alelnöke azzal kapcsolatban, hogy a párt tévedésből holokauszt-emlékművet koszorúzott Karcagon. (Népszabadság, február 25.)

Az emlékművön valóban semmi sem utal a feliraton kívül arra, hogy holokauszt emlékmű lenne. Mindent elmond a tévedésre ráharapó médiumokról, hogy nem a világháború áldozataira emlékeznek és emlékeztetnek, hanem még nemzeti tragédiáinkból is bulvárhírt kreálnak.

Még ebben a kormányzati ciklusban mindenképpen megemelkedik, várhatóan kétszázezer forintra, az egyetemet végzett pályakezdő pedagógusok alapfizetése” – mondta Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár. A hírek szerint a kezdő tanító és óvónő a minimálbér 180 százalékát, a tanár pedig 200 százalékát kapná bruttó fizetésként. (Fn.hu, február 25.)

Természetesen örülök minden olyan kormányzati lépésnek, mely pedagógus kollégáim szakmai, erkölcsi és egzisztenciális megbecsülését javítja. Félő azonban, hogy az alapvetően konzervatív értékrendet valló és jószándékú államtitkár asszony alulmarad majd elképzeléseivel a Fideszben a liberális többséggel szemben. Épp a héten adtam be egy interpellációt azzal kapcsolatban, hogy nem lehet megélni hazánkban a bérekből. Miután a kormány eltörölte a pedagógusoknak járó szakkönyv-támogatási keretet, ezzel lényegében rejtett bércsökkentést hajtva végre, a reálkeresetek pedig az elmúlt hónapokban tovább csökkentek, nem tudom, hogy ez az emelés mire lesz majd néhány év múlva elég…

Elkezdték a X-es iszaptározó tavaly októberben átszakadt gátfalának helyreállításához szükséges résfal építését az ajkai timföldgyárban, a kazetta bezárásával március végére készülnek el. A környezetvédelmi államtitkár szerint a Mal Zrt. rekordösszegű, tízmilliárd forint feletti bírságra számíthat a tavaly októberi iszapkatasztrófával okozott környezetszennyezésért. (HVG, március 1.)

A Mal Zrt-t a környezetvédelmi előírások megszegéséért akkor is hatalmas bírsággal kellett volna sújtani, ha nem okozott volna október 4-én üzemi balesetet. Arról nem is beszélve, hogy a potom pénzért megszerzett cégvagyonért cserébe amúgy is milliárdokat kellett volna költeniük környezetvédelmi intézkedésekre, melyeket, ha valóban végrehajtott volna a vállalatvezetés, akkor minden bizonnyal nem következik be a katasztrófa.

Az áldozatok hozzátartozóinak, a mindenüket elvesztő embereknek ez a céget sújtó büntetés önmagában nagyon kevés az igazságérzetük helyreállításához. Ha bárhol máshol a világon történt volna ez a katasztrófa, már rács mögött lenne a teljes cégvezetés, és mindazok, akik a működési engedélyeket aláírták.

Egy egészséges társadalomban egy ilyen szörnyű katasztrófa után nem a károsultaknak kellene bizonygatniuk a kárukat, és a nagyságrendekkel nagyobb kártérítési összeg az erkölcsi kárt is magában foglalná… Felháborító, hogy Magyarországon még ma is üzleti hasznot kovácsolhatnak némelyek a szerencsétlenül járt emberek helyzetéből.

"Eljött az ideje annak, hogy a polgármester és csapata belássa, alkalmatlanok Ajka vezetésére" - mondta Stolár Mihály. A Fidesz ajkai elnöke tájékoztatott: az Észak-balatoni Térségi Regionális Települési és Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás inkasszót nyújtott be 54 millió forint összegre az ajkai önkormányzat számlájára. (Hírszerző, január 13.)

Schwartz Béla és társai különösen nagy kárt okozó gazdálkodása, és a város vagyonának felelőtlen kezelése már évekkel ezelőtt szembetűnő volt. Sajnálom, hogy az ajkai Fidesz 8 éve képtelen volt eltakarítani a város éléről a volt párttitkárt. Remélem, ehhez nem a kellő politikai szándék hiányzott. Nemcsak az önkormányzatokban, hanem a közélet minden területén elmaradt a Fidesz által beígért számonkérés. A legmegdöbbentőbb számomra, hogy minden ez irányú javaslatunkat lesöpörték. Nem támogatta a kormányoldal sem az önkormányzati korrupció felszámolására vonatkozó törvénymódosító javaslatomat, sem a Jobbik által benyújtott, a kommunista rendszer haszonélvezőit a közéletből kizáró lusztrációs törvényjavaslatot. Elvetették továbbá a kommunista pártállami vezetők nyugdíjának visszanyesésére irányuló javaslatunkat (Lex Biszku) is, ahogyan az ún. Lex Gyurcsányt is elutasították, mely börtönbüntetéssel sújtaná azokat, akik nem hajlandóak megjelenni egy parlamenti vizsgálóbizottság előtt, mint ahogyan pofátlan módon ezt Gyurcsány Ferenc megteheti…

Összességében minden olyan jobbikos javaslatot lesöpört a kormányoldal, mely a számonkérés mihamarabbi megvalósulását segítette volna elő.

Kérdés: Kinek az érdekeit is nézi a Fidesz-KDNP?

Schmitt Pál látogatást tett Veszprém megyében. Az államfő szerint fontos, hogy minden közösség jól ismerje a saját lehetőségeit és megtalálja a kitörési pontot; amely Veszprém megye számára elsősorban a turizmus lehet. Hozzátette: az Új Széchenyi Terv további jelentős forrásokat mozgósít turisztikai, foglalkoztatáspolitikai kezdeményezésekre. (Indexveszprém.hu, február 24.)

Az eseményen Dobó Zoltán, a Jobbik megyei közgyűlési képviselője tolmácsolta kéréseinket Schmitt Pál elnök úr felé. Azon túl, hogy megyénk turisztikai adottságainak még hatékonyabb kiaknázását természetesen a Jobbik is támogatja, az államfő segítségét kértük számos, a nemzet megmaradása és felemelkedése szempontjából fontos kérdésben, mely elkerülte a sajtó figyelmét. Az államfő segítségét kértük akkor, amikor országunk helyzete szinte minden szempontból kétséges, ugyanakkor a sport nyelvén szólva történelmi ziccer helyzetben van a Magyar Országgyűlés és a kormány, hogy a közel hat évtizede várt rendszerváltást megvalósítsa. Segítségét kértük a multikereskedők elleni küzdelemben, ahol gazdasági erőtereinket kívánjuk visszaszerezni, ezzel lehelve új életet a mezőgazdaságba és a feldolgozóiparba. Segítségét kértük a magyar lakosság eladósodásának megállításában, az IMF-pénzszivattyúinak leállításában. Segítségét kértük a közbiztonság romlásának megakadályozásában, a bűnözés felszámolásában, a rendőri állomány feltöltésében, a rendőrség tekintélyének helyreállításában. Segítségét kértük az egészségügyi ellátás európai normához való közelítésében, a leszakadás megállításában. Támogatását kértük a demográfiai katasztrófa elkerüléséhez, a gyermekvállalási hajlandóság elősegítéséhez, valamint történelmi alkotmányunk visszaállításához, a Szent Korona Tan alkotmányba emelésében, keresztény, magyar identitásunk alkotmányba rögzítésében. Dobó Zoltán Petőfit idézte: „Még kér a nép, most adjatok neki!” De, ne gumilövedéket a szeme helyére, ne devizahitelt a családja nyakába, ne amerikai popkultúrát, ne liberális multikultúrával átitatott integrált oktatást, és ne a bűnözés teljes vertikumát.

A Magyar Nemzet csak két dolgot kér: LEHETŐSÉGET és EGYENLŐ FELTÉTELEKET!

Ferenczi Gábor

országgyűlési képviselő

Jobbik

www.indexveszprem.hu >>> Híreket kommentál: Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője

Somló régió

(Somló VédPajzs Szövetség, 2011.03.06 18:52)

A "rokkantnyugdíjakhoz", és a várható kilakoltatásokhoz.

Kedves Gábor!
Az igaz, hogy a jelenlegi álnemzeti kormány felül akarja vizsgálni a rokkantnyugdíjakat, de azt se feledjük, hogy ezek legalább felében a valós rokkantság nem áll fenn, vagy legalábbis azok zöme nem a munkába, vagy egy sajnálatos baleset következményeibe rokkantak bele.
Van ugye a cigányság egy része, amely "lerokkant" ugye. Ezek a rokkantságok vagy nem valósak, vagy a rokoni szexuális kapcsolatoknak (beltenyészet) következtében rokkantak.
-csontgyengeség. egyéb degenerációk, deformitások.

Aztán vannak ugye, akik "megvették" a rokkantságukat.
Vannak, akik az alkohol múlhatatlan szeretetének következtében rokkantak le.

Előbbiek tekintetében ajánlom szíves figyelmedbe az utcán lézengő, netán bűnözö életerős kancigányokat.
Utóbbiak tekintetében pedig nézd meg a dobai szanatóriumot. 30-40, vagy még fiatalabb emberek, elitták az egészségüket, kapják a rokkantnyugdíjat, az Én és más adófizetők pénzéből devendíroznak az intézményben, és!!! járnak a helyi kocsmába tovább vedelni, a rokkantnyugdíjaikból!
Ugye megegyezünk abban, hogy ezek közül egyik "réteg" sem a termelő munka miatt veszítette el munkaképességét, és lett "beteg".
Azért azt remélem, hogy a kormány nem a munka közben esetleg a lábát elveszített emberektől veszi majd el a rokkantnyugdíját.

Gábor!

Februárban részt vettünk Ajkán a Jobbik által szervezett tüntetésen, ahol szóba került a várható kilakoltatások is.
Nos, Mi elmentünk.
Viszont egyetlen olyan ember sem volt jelen, akiket ez a veszély esetleg közvetlenül is érinthet.
Mintha nem is érdekelné Őket ez a veszély, hogy elveszíthetik az otthonukat.
Várják a csodát, hogy majd "valakik", esetleg ez a kormány megoldja a gondjaikat, elhárítja a bajt a fejük fölül.
Mi tudjuk, hogy ez nem igaz.
Nem mozdulnak meg, még a saját érdekükben sem.
Segíteni csak azokon lehet, akik akarják is azt,és abban tevékenyen részt is vesznek.
Sajnálatos, de addig ezek az emberek nem fognak semmit tenni, amíg végképp kilátástalanná nem válik a helyzetük.
Nem fogja Őket addig megmozdítani senki és semmi, sem szónklatok, sem a felvázolt sötét jövő, sem a megmozdulások, amíg mindenüket el nem veszítik.
Tudom visszataszítónak hangzik esetleg sokak számára amit most leírok, de véleményem szerint ez az igazság.
Hadd kerüljenek az utcára ezek a csodavárók, ezek a kényelmes siránkozó mások bajaira nagyot tevő emberek!
Majd akkor megmozdulnak.
...talán.
Kell ez a bánat, kell a sokkterápia a "tespedtseggűeknek".

Ez van.

Bartha Gábor