Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lex Gárda - avagy a magyar törvényhozás szégyene

2010.07.05

Tudjuk-e, hogy a miénk a világ második legrégibb alkotmánya? az első az izlandi 720-ból, a második pedig SZENT ISTVÁN KIRÁLY INTELMEI IMRE HERCEGHEZ.Álljon itt néhány örökérvényű sor, mindannyiunk számára tanulságul:

X. A KEGYESSÉGRŐL ÉS AZ IRGALMASSÁGRÓL, VALAMINT A TÖBBI ERÉNYRŐL

"Mert a szeretet gyakorlása vezet el a legfőbb boldogsághoz. Légy irgalmas minden erőszakot szenvedőhöz, őrizd szívedben mindig az isteni intést: "Irgalmasságot akarok, nem áldozatot." Légy türelmes mindenekhez, nemcsak a hatalmasokhoz, hanem azokhoz, akik nem férnek a hatalomhoz. Azután légy erős, nehogy a szerencse túlságosan felvessen, vagy a balsors letaszítson. Légy alázatos is, hogy Isten felmagasztaljon most és a jövőben. Légy majd mértékletes, hogy mértéken túl senkit se büntess vagy kárhoztass. Légy szelíd, hogy sohase harcolj az igazság ellen. Légy becsületes, hogy szándékosan soha senkit gyalázattal ne illess. Légy szemérmes, hogy elkerüld a bujaság minden bűzét, valamint a halál ösztönzőjét.

Mindez, amit fentebb érintettünk, alkotja a királyi koronát, nélkülük sem itt nem tud senki uralkodni, sem az örök uradalomba bejutni. Ámen."

A Magyar Gárda jelképe Szent Imre herceg címerpajzsa...

Ajánlom figyelmükbe, hogy ismerkedjenek behatóan magyar történelmünkkel, és tanuljanak az ősöktől! Mert "Magyarnak lenni jó, igen nehéz, de nem lehetetlen." (Széchenyi)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.