Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy papír nem lehet veszélyes

2010.07.05

Index

2010. július 5., hétfő 19:12

A közhivatalokban kifüggesztendő Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata vetette a legnagyobb hullámokat az országgyűlés hétfői ülésén. A MSZP parodisztikus törvényjavaslattal tiltakozott, az LMP alkotmányossági aggályokat vetett fel. A képviselők azután elfogadták, hogy bekeményítenek az iskolákban: lehet alsóban is buktatni, osztályozni, minden nap lesz testnevelés és nehezebb lesz a felvételi is.

Az országgyűlés hétfői ülésének [1] fő témája a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának a közhivatalokban való kifüggesztése [2] volt. Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila és Molnár Csaba korábbi kancelláriaminiszter "A Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet, hűség és hála kifejezéséről" címmel parodisztikus törvényjavaslatot [3] (pdf.) nyújtott be arról, hogy Orbán Viktor fotóját tegyék ki az összes középületben. Erre rímelve Ferenczi Gábor jobbikos képviselő azt javasolta, hogy nyilatkozatot a megmaradt Lenin-képek hátára nyomtassák, időt és pénzt spórolva meg az érintett intézményeknek.

Helyesbítés:

Az Index valóban megkérdezett - de nem csak engem, hanem két jobbikos képviselőtársamat, Balla Gergőt és Egyed Zsoltot is. Az idézett mondat nem tőlem hangzott el, hanem Balla Gergőtől. Én azt sérelmeztem, hogy a legsötétebb diktatúrákban szokás kihelyezni ilyen politikai nyilatkozatokat.

Ennyit az Indexről... Azért csak szebb jövőt!

Ferenczi Gábor

Kapcsolódó:

HOGYAN KÉSZÜLT ORBÁN VIKTOR POLITIKAI NYILATKOZATA?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.