Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felhívás az oktatásban dolgozókhoz

2009.12.17

Felhívás az oktatásban dolgozókhoz

2009. 09. 23.

Kedves Tanár Kollégáim!

 

Ferenczi Gábor vagyok, végzettségemet tekintve magyar-német szakos tanár, művelődésszervező, az I. Pedagógus Nemzeti Egylet megalakítója. Levélben fordulok Hozzátok felhívásommal, mert a magyar oktatás végórájában van.

Néhány mondatban bemutatkozom. 1998 óta tanítok. Több budapesti középiskolában és egy falusi német nemzetiségi általános iskolában is dolgoztam. Utóbbiban, Kislődön pályáztam az iskola- és művelődési ház vezetői állásra is, melyről mindössze egy önkormányzati szavazat döntött ellenem. Jelenlegi munkahelyemen, egy ajkai szakközép- és szakiskolában 9. éve oktatok-nevelek. Másodállásban saját nyelvoktatással foglalkozó cégemben tevékenykedem.

Gyakorló pedagógusként nap mint nap nézek szembe azzal, hogy kollégáimmal együtt nehéz körülmények között kell végeznem munkámat. A megfelelő feltételek nagy részének előteremtése ellenben nem anyagi vonzatú. A "Nemzet napszámosaként" én is kénytelen vagyok, talán most már csak kénytelen voltam tétlenül nézni, hogy a liberális oktatáspolitika milyen pusztítást visz végbe a jövő nemzedékében.

Az oktatás színvonalát - jól tudjátok - szándékosan süllyesztették le, a hatalmat bitorlók célja a totálisan buta, erkölcsileg és szellemileg egyaránt lezüllesztett társadalom. A gyermekek funkcionális analfabétaként érkeznek a középiskolába. A szakképzést a fegyelem, a rend, az elvárások hiánya tette tönkre. A kétszintű érettségi bevezetésével az érettségi bizonyítvány elvesztette értékét. A főiskolákra, egyetemekre pedig özönlenek a megfelelő szellemi képességekkel és szorgalommal sem rendelkezők, a felsőoktatást is tönkretéve. A tanár társadalom teljesen kiszolgáltatott az állam kénye-kedvének. A tananyagokat olyanok írják elő, akik nem álltak sohasem a katedrán. Az adminisztráció túlsúlyba került a valódi értékteremtéssel szemben. Munkánkat pedig alkotmányellenesnek minősíthető módszerekkel értékelik olyan vezetők, akiket nem a tantestület választott meg, hanem élvezik az adott politikai elit támogatását. Az ’50-es éveket idéző besúgórendszer remekül felépült az én munkahelyemen is… Vannak – a hatalmon lévők körében – olyanok, akik meg sem tartják a tanórákat, míg mások munkáját nem becsülik meg. Kettős mérce. Megszoktuk már… A többség csendben tűr, mert félti a munkahelyét, azt a “(nagyon) keveset, de (egyáltalán nem) biztosat”… Szeretném, ha a gondolatokat, a bosszúságot és a siránkozást a tettek váltanák fel. Ezért is vagyok jobbikos.

Németh Richárd sümegi Jobbik-elnökkel januárban tartottunk Sümegen egy iskolán belüli erőszak elleni tüntetést és felvázoltunk egy pedagógus fórumot, mely most már szervezés alatt áll, és melyhez a segítségeteket, részvételeteket szeretném kérni. Az általam tartott jobbikos lakossági fórumokon folyamatosan beszélgetek az emberekkel az oktatásban zajló negatív folyamatokról és a változás szükségességének elodázhatatlanságáról.

Mindannyiunkon múlik a változtatás, ezért dolgozom a pedagógusok valódi érdekképviseletén, mely csak akkor valósulhat meg, ha nem a milliós állami fizetéssel dotált jelenlegi szakszervezeti vezetők, hanem alulról szerveződve, mi, tanárok állunk ki magunkért és diákjainkért. Ennek az önszerveződésnek az első lépése, hogy településről településre kis érdekvédelmi sejteket, Pedagógus Nemzeti Egyleteket alakítsunk, tettrekész tanárokból, melyek egy országos hálózattá állnak össze. 2009. szeptember 14-én mi Ajkán megtettük az első lépést, megalakítottuk az Ajkai Pedagógus Nemzeti Egyletet.

A Pedagógus Nemzeti Egyletek országos hálózata lehetne az alapja a Nemzeti Pedagógus Szakszervezetnek, mert sem a PSZ, sem pedig a PDSZ nem képviseli a tettek erejével a pedagógusokat. Dr. Staudt Gábor, a Jobbik szakmai kabineteinek országos koordinátora dolgozik a szükséges jogi háttér biztosításán.

Október 17-én, Zircen tartandó rendezvényünkön, mely a Nemzeti Egyletek Veszprém megyei találkozója, ahová egyébként Szilágyi György és Murányi Levente is elfogadta meghívásunkat, szeretnénk minél több Nemzeti Egylettel felvenni a személyes kapcsolatot. Novemberben pedig találkozzunk Veszprémben egy nagyszabású peadgógusfórumon, melyről hamarosan részleteket is közlünk.

Jól tudjuk, a nemzeti oktatáspolitika megteremtése a Nemzet megmaradásának egyik alappillére. Szeretnék részese lenni a megvalósításának és a Nemzet felemelésének. Ezúton kérem a gyermekeink jövője, hazánk sorsa, és a magyar oktatás mellett elkötelezett pedagóguskollégáim csatlakozását.

Várom szíves válaszotokat.

Szebb magyar jövőt!

 

Ferenczi Gábor

tanár

a Jobbik Veszprém megyei elnöke

www.jobbikveszpremmegye.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.